O nas

CASTELLO to nowe miejsce na gastronomicznej mapie Łańcuta. Pizzeria powstała w wyniku reorganizacji działającej od 1997 roku Restauracji CAFFE ANTICO tworząc wspólny projekt o nazwie CASTELLO Pizza & Pasta Restaurante oparty na menu skierowanym do smakoszy kuchni włoskiej.

Włoska kuchnia – to różnorodność smaków i zapachów. Proponujemy Państwu pizzę w stylu neapolitańskim. Jej niepowtarzalny smak tkwi w oryginalnych, testowanych przez nas, najwyższej jakości składnikach i dokładnym przestrzeganiu zasad sztuki wyrobu ciasta. Ciasto to jedna z największych tajemnic dobrej włoskiej pizzy z którą przyszło nam się zmierzyć. Wyrabiamy je z drobno mielonej, bogatej w gluten włoskiej mąki. Proces wyrastania i dojrzewania naszego ciasta przebiega zgodnie z recepturami włoskich pizzaiolo. Formowanie spodów odbywa się wyłącznie ręcznie metodą slap and fold. To właśnie ta technika sprawia, że brzegi naszej pizzy są puszyste i wyrośnięte, a spieczone pęcherzyki powietrza dają gwarancję oryginalnej neapolitańskiej pizzy. Produkty i dodatki do pizzy – wybieramy z największą starannością, kierując się smakiem,
pochodzeniem i jakością.

Sos pomidorowy przygotowujemy na bazie oryginalnych włoskich pomidorów San Marzano, które rosną na polach wulkanicznych Wezuwiusza Próżno wśród składników naszej pizzy szukać pieczarek, czy wędlin szynko-podobnych.
Znajdziecie tu natomiast wołowinę bresaola, szynkę parmeńską, szynkę cotto, pancettę, sery provola, grana padano, owczy pecorino, natomiast tradycyjny ketchup zastąpiła oliwa. Ketchup podajemy wyłącznie na na życzenie Klienta.

Oprócz pizzy w kuchni włoskiej królują pasty, sałatki i pyszne desery których szeroką ofertę prezentujemy w naszym menu. Zwieńczeniem włoskiego posiłku jest wykwintny trunek. Wino z okolic Neapolu należy do najlepszych w Italii. W naszej restauracji znajdziecie Państwo bogata ofertę zarówno win jak też innych alkoholi.

Nasze potrawy można również zamówić z dowozem do domu